Stakkels Pep, der ingen bredde har på holdet

Pep Guardiola, Manchester City, João Cancelo
MANCHESTER, ENGLAND – OCTOBER 02: Cancelo blev sendt på leje til Bayern i januar, og dermed er Peps klager over manglende bredde i høj grad også selvforskyldt. (Photo by Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images)

Det er lidt den samme sang om og om igen. Når Manchester City løber ind i problemer, så er der næsten garanti for, at en af årsagerne der bliver udlagt, er den manglende bredde i truppen. Nogle gange bliver årsagen ligefrem brugt på forskud. Som en forsvarsmekanisme forud for en svær periode. Det skete cirka midtvejs februar, kort tid inden de skulle møde Arsenal i guldkampen og Champions League opgørerne stod for døren.

”Vi har kun 18, 19 spillere. Vores bredde er så tynd. Det er måske den tyndeste trup i Premier League. Med afstand.”

Jeg ved ikke helt, hvordan Pep Guardiola kommer frem til de 18 spillere. Selv uden at tælle Benjamin Mendy med, så er de oppe på 23 spillere med januarindkøbet Máximo Perrone og Rico Lewis, der begge er inkluderet her. De to har tilsammen ikke spillet meget, men det er jo ikke unormalt for en trup med 23 spillere, at dem på de sidste pladser kun får sporadiske minutter, og Perrone er jo helt ny mand i truppen

Bredde er kvalitet og kvantitet

Og så er bredde jo en størrelse, der kan måles på både kvalitet og kvantitet. Det er korrekt, at der antalsmæssigt er større trupper i Premier League, men buddet herfra er, at tæt på samtlige managere i Premier League kigger misundeligt mod den blå del af Manchester og ser en bæk som den i weekenden, hvor Pep Guardiola kunne gøre brug af spillere som Manuel Akanji, Nathan Aké, Kalvin Phillips, Riyad Mahrez og Julián Álvarez. Landsholdsspillere og VM-vindere. I øvrigt var der ni mand på bænken i den kamp, så allerede her siger lidt hurtig hovedregning, at trupstørrelsen er over 18.

I den kamp skiftede Pep Guardiola i øvrigt kun to gange, til trods for at han havde fem udskiftninger til rådighed. Det virker til at være en generel tendens hos flere managers i toppen af tabellen. Altså det at brokke sig over det hårde kampprogram, den stors slitage og så samtidig undgå at skifte i løbet af en kamp.

De manglende udskiftninger kan der selvfølgelig være gode taktiske årsager til, men det var om ikke andet en mulighed for Guardiola for at give nogle spillere et hvil, når han nu klager over træthed i truppen.

Ønsker ikke bred trup

Og må jeg så lige minde den gode Guardiola om, hvad han sagde så sent som i oktober sidste år i forbindelse med en kamp mod Manchester United:

”Jeg bryder mig ikke om at arbejde med en stor trup, for omklædningsrummet er umuligt at kontrollere.”

Det begynder at blive en smule hyklerisk. I sidste uge var Joao Cancelo så ude at sige, at det ikke var et skænderi med Pep Guardiola, der førte til hans overraskende skifte til Bayern München i januar, men snarere at han ikke følte sig vigtig for holdet. Og det må jo falde tilbage på træneren, der med så tynd en trup nok ellers burde kunne holde alle sine spillere glade. Og havde han og Cancelo nu fundet frem til en holdbar løsning, så havde Bernardo Silva formentlig også sluppet for at vikariere som back i de seneste par kampe.

Til kampen mod Leipzig onsdag aften i Champions League er Manchester City uden sygdomsramte Laporte og De Bruyne, mens Stones er skadet. Mon de kan mønstre 11 startende, og gad vide hvad undskyldningen bliver, hvis det ender med et dårligt resultat?

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart