Todd Boehly har store problemer med at Stamford Bridge er for småt til Chelsea

Foto: Jakob Genz

Chelsea Football Club er geografisk set et miskmask. Til dagligt lever klubbens sit liv på træningsanlægget i Stoke d’Abernon nær den idylliske landsby, Cobham, der er som skåret ud af et afsnit af Barnaby.

Og på kampdage er adressen Stamford Bridge på Fulham Road i Fulham. Det er der nu ikke noget nyt i. For i de 117 år Chelsea har eksisteret, har Chelsea aldrig trukket vejret i selve Chelsea.

Men spørgsmålet er om fremtiden skal leves et andet sted. Og ja, det lyder umiddelbart som en journalistisk stramning.

Omvendt så er en re-location i skrivende stund en af løsningerne på det problem, som Chelsea pt. bøvler med, hvilket Chelsea i øvrigt har gjort i årevis.

Sagen er nemlig den, at Stamford Bridge, der engang kunne rumme 100.000 mennesker, men som i dag blot har en kapacitet på 41.837, skal gøres mere tidssvarende.

Eller med andre ord; Stamford Bridge skal være større, så klubben kan få flere penge i kassen. Og ja, dermed komme på omgangshøjde med flere af konkurrenterne i Premier League.

Djævelens rige

Problemet er bare, at en udvidelse af Stamford Bridge er et noget nær helvede på jord. Stamford Bridge ligger nemlig, som så mange andre engelske fodboldstadions, i et ultra-tæt-befolket område, hvor mulighederne for vokseværk er ikke-eksisterende.

Og ja, hvor omverden derfor står i kø for at spænde ben for byggeprocessen. Hvis ikke det er Broens mange (og i flere tilfælde umådelige rige) naboer, så er det lokale politikere og embedsfolk, der står klar til kamp.

En kamp, som Roman Abramovich kæmpede i årevis, men som han til sidst måtte opgive og i stedet bede Todd Boehly om at kæmpe.

Faktisk er det en del af den købsaftale, som Boehly underskrev sidste forår, at han og Clearlake skal investere i en ny version af Stamford Bridge.

Men hvordan?

Riv broen ned

Groft sagt har Boehly fire muligheder.

Den første er at rive Stamford Bridge ned og bygge et spritnyt og moderne stadion. Den løsning er Chelsea Pitch Owners, der ejer Stamford Bridge, hvilke non-profit organisationen har gjort siden 1997, ikke afvisende overfor. 

Problemet med denne løsning er dog de førnævnte regler, som en splinternyt stadion med eksempelvis 60.000 tilskuere skal leve op til. Men dem vender vi tilbage til.

En anden mulighed er simpelthen at skifte adresse og i stedet leve livet videre ved Earls Court, der ligger i The Royal Borough of Kensington and Chelsea, og hvor der er plads til at bygge nyt.

Problemet med denne løsning er dog, at den ikke falder i hverken Chelsea Pitch Owners og Chelsea Supporters’ Trusts smag. Earls Court er jo ikke Stamford Bridge. Og Stamford Bridge er jo home sweet home.

Starte på en frisk?

Men hvad så med mulighed nummer tre? Altså den, der smager lidt af Anfield, som Liverpool har udvidet step by step, eller rettere stand by stand.

Og ja, her kommer de førnævnte (og mange regler) på banen. For hvis man så at sige forhøjer Stamford Bridge, så starter problemerne.

Ikke bare i forhold til naboerne eller den jernbane, der løber langt Broens mure, men også med langt fjernere dele af Chelseas omverden.

En højere udgave af Stamford Bridge vil nemlig komme til at spolere den såkaldte protected view mellem King Henry’s Mound i Richmond Park og St Paul Cathedral. Det skriver The Times.

Sidst, men ikke mindst, så har Boehly den mulighed simpelthen bare at flytte til et helt andet borough, og en helt anden by, og starte på en frisk. Denne mulighed vil dog ikke bare skabe et brutalt ramaskrig i Chelseas fanbase. Løsningen vil givetvis også forhindre Boehly i fremover at kunne bruge navnet Chelsea.

Og den går ikke. Det er jo Chelsea Football Club, som Boehly og co. har investeret milliarder og atter milliarder af kroner i, netop fordi der er tale om Chelsea Football Club. Altså, den klub, der ikke bare har fans i Fulham og omegn, men rundt om i hele verden.

Vokseværk

I 2019 havde Chelsea forøvrigt 100 registrerede fanklubber på verdensplan. I dag er antallet 850 med over 250.000 medlemmer. Læg dertil de millioner af fans, der ikke er registreret i en fanklub, men som alle betrager Stamford Bridge som deres hjem.

Så hvad gør Boehly? Indtil videre ingenting. Og hvis man lytter til vandrørene på Stamford Bridge, så kommer der nok heller ikke til at ske noget før 2030. Derfor er der absolut heller ingen risiko for, at Boehly tropper op på Stamford Bridge i aften iført mukkert og sikkerhedshjelm.

Aftenens modstander er i øvrigt Fulham. Sjovt nok. Og klokken 21.00 starter Chelseas fremtid. Men det er en helt anden historie, som du kan læse lige HER.

The Manager
Logo
Shopping cart