Takefusa Kubo og den svære vej til toppen, der gik forbi Barcelona og Real Madrid

Real Scociedad
Foto: Nicolai Lisberg

”Real Sociedad var mit sidste tog.” Ordene tilhører Takefusa Kubo. En af La Ligas absolut bedste spillere i øjeblikket. Citatet stammer tilbage fra et interview med den baskiske udgave af radiokanalen Cadena Ser tilbage i juni denne sommer. Real Sociedad var mit sidste tog… alligevel lidt af en udmelding fra en kun 22-årige spiller. For man burde jo tro, at hele verden lå åben for den lynhurtige og driblestærke kantspiller.

Og det gør den også.

Igen.

For det har den i høj grad gjort før blot for at styrte sammen i ruiner, og det er i det lys, at udmeldingen fra dengang skal ses.

For allerede fra en tidlig alder var Kubo udråbt som det helt store. Som otte-årig fik Barcelona for første gang øjnene op Takefusa Kubo, der imponerede stort på en af deres fodboldskoler, og to år senere som ti-årig flyttede han så til Barcelona og begyndte på La Masia. 

Forvist fra Spanien

Alt gik efter planen. Topscorer på ungdomsholdet, hvor det blev til 74 mål i 30 kampe, og prædikat som den japanske Messi. Store ord, store forventninger, men Kubo lignede en, der kunne leve op til det. Men så gik det galt. I 2015 måtte han nemlig forlade Barcelona. Ikke fordi han ikke leverede på ungdomsholdene, men fordi Barcelona havde forbrudt sig mod reglerne, da de hentede ham og en række andre spillere til klubben. Det kostede Barcelona en transferkarantæne, og det kostede Kubo muligheden for at spille i Spanien, indtil han fyldte 18 år.

Men spansk fodbold havde naturligvis ikke glemt Takefusa Kubo. Så i 2019 var det rivalerne fra Real Madrid, der så en mulighed for at hente det tidligere Barcelona-stortalent. Han var trods alt kun 18 år gammel, så det var en mand til fremtiden.

Men fremtiden var svær, og den blev ikke lettere af, at han blev udlejet til diverse hold, der ikke rigtig passede til ham. Mallorca ad to omgange, Getafe og Villarreal. De to førstnævnte var ikke just hold, hvis spillestil rimede på Kubos kvaliteter.

Det lignede en af den slags historier, man havde set før. En ung spiller, der blev udråbt til det helt store, men som ikke kunne leve op til forventningerne.

Real Sociedad blev redningen

Men så gjorde Takefusa Kubo det, som unge spillere med lige netop den beskrivelse gør klogt i at gøre. Skiftede til Real Sociedad. Gik i fodsporene på Mikel Merino, Martin Ødegaard og Alexander Isak som en spiller med et stort talent, der bare manglede at finde det rette hold og den rette tillid for at få karrieren tilbage på sporet.

Begge dele har har han fundet i Real Sociedad, hvor han har udviklet sig til at være en af klubbens allerstørste profiler og lige nu en af La Ligas absolut bedste spillere.

Japaneren har en ubekymrethed over sit spil, hvor han konstant er udfordrende og søger de chanceskabende afleveringer. Og det hele sker med et smil. I derbyet mod Athletic Club lørdag aften kom han – naturligvis – på tavlen for Real Sociedad, og det skulle fejres. Kubo løb ud mod sidelinjen, tog sig til baglåret, som havde han fået en fiber, men begyndte så i stedet at twerke. En speciel jubelscene, som han var blevet opfordret af holdkammerat Artitz Elustondo til at lave. Hvis han da ellers turde. Men det turde Kubo. For det ligger i hans spil og personlighed at tage udfordringerne på. At underholde og begejstre.

 Fremtid i Real Madrid?

I øjeblikket er det altså Real Sociedad, der både i La Liga og Champions League nyder godt af japaneren, men spørgsmålet er hvor længe. For allerede i næste sæson kan vejen igen føre til Real Madrid.

Carlo Ancelottis mandskab gav muligvis afkald på Takefusa Kubo forud for sidste sæson, men de opgav ham aldrig. De tilføjede nemlig en af de klausuler, vi efterhånden har set så mange gange før. Muligheden for at købe ham tilbage. Som de gjorde det med Álvaro Morata og Dani Carvajal tidligere, og som de senest har gjort det med Brahim Díaz og Fran Garcia forud for denne sæson.

Og hvorfor skulle de ikke ønske at hente Takefusa Kubo tilbage? For Japaneren har endelig fået det gennembrud, han var udset til 12 år efter skiftet til FC Barcelona.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart