Tallene taler: Pointhøsten i Klopp-land er historisk ringe

Salah, Klopp, Liverpool
Foto: Franco Romano/NurPhoto via Getty Images

Tabellen lyver aldrig. Ikke engang i Liverpool. Og selvom Jürgen Klopp og co. søndag aften leverede en præstation mod Arsenal, der på mange måder mindede om de gode gamle dage, hvor Liverpool var et galoperende og prisvindende rovdyr, så er nu’et alligevel ikke hvad det har været. Endda langt fra.

Præstationen mod Arsenal var god. Ingen tvivl om det. Og det ene point, der kom ud af anstregelserne i kampens hede på et selvantændt Anfield, var fortjent. Men expected goals og anden form for statistisk hvis-og-hvis rækker som en skrædder i helvede. Så Liverpool er stadig nummer otte i Premier League. Og afstanden op til både tops of the pops og køen til Europa er – trods det ene point søndag aften – større i dag end afstanden var i går.

Pauvre pointsnit

Faktisk opererer Klopp pt. med et historisk dårligt pointsnit i Premier League. Blot 1,52 point per kamp er det indtil videre blevet til i indeværende sæson. Og som det fremgår af nedenstående grafik, så er det et tal, der står i skærende kontrast til fortidens bedrifter. 

Kilde: www.premierleague.com

Så selvom Klopps mandskab spillede lige op med Mikel Artetas ditto, og Liverpools hårdtprøvede fans fik et fortjent glimt af noget, der ganske belejligt (højtiden taget i betragtning) lignede en form for genopstandelse, så er indeværende sæson til syvende og sidst bare langt under vanlig standard.

Og ja, Liverpools dårlige pointhøst er så sandelig også grunden til, at drømmen om et engelsk mesterskab forlængst er blevet knust. Det samme kan siges om alle de andre pokaler, som Liverpool havde en chance for at vinde, før sæsonen startede i august sidste år. Og drømmen om Europa i næste sæson? Ja, den hænger fortsat i en gevaldig tynd tråd. I hvert fald, hvis næsen er sat op efter Champions League og Europa League.

Point på stribe?

Der resterer for Liverpools vedkommende ni kampe af sæsonen. Og kaster man et blik på tabellen, så er Klopp og co. mere eller mindre pisket til at høste stort set samtlige af de 27 point, der endnu er tilbage at spille om. Hvis altså næste sæson også skal indeholde et europæisk kampprogram, der batter mere end Conference League.

I skrivende stund er Liverpool 12 point efter Manchester Uniteds fjerdeplads, der giver afgang til Champions League. Og hvad angår afstanden op til Tottenham og kvalifikationen til Europa League, så lyder den aktuelle afstand på ni point.

Når det er sagt, så er der sikkert mange, der synes, det også skal siges, at Liverpools kommende kampprogram indbyder til point. Og at jagten på en billet ud i Europa derfor ikke er helt ude i hampen. Nogen vil måske ligefrem gå så langt som at sige, at Liverpools kommende kampprogram kalder på point på stribe.

Måske endda som røde perler på en snor. I hvert fald hvis Klopps mandskab kan svinge sig op til præstationer, der bare er en my i nærheden af den vildskab, som Liverpool på pulserende vis piskede op i ansigtet på Arsenal søndag aften.

Porøs mastodont

For efter en måneds tid med opgør a la Manchester United, Manchester City, Chelsea og senest Arsenal, så byder de næste par uger på tre arbejdsopgaver mod hold, der alle slås for at undgå nedrykning. Først Leeds, så Nottingham Forest og dernæst West Ham. Og herefter venter Tottenham i en kamp, der kan dufte rigtig meget af Europa. Hvis altså alt forinden går op i en højere enhed.

Problemet med ovenstående syn på de opgaver, der venter, er bare, at de beror på en virkelighed, der nok ikke findes. For hvorfor skulle Liverpool, der hele sæsonen har vaklet som en porøs mastodont, pludselig ramme en stime af kampe, hvor alt går op i en højere enhed a la den, der bimlede og bamlede på Anfield mod Arsenal?

Læg dertil tvivlen om hvorvidt Liverpools kommende modstandere overhovedet er så lette, at pointene dingler som lavthængende frugter, der bare venter på at blive plukket. For med undtagelse af Nottingham Forest, der blot har fået et ud af 15 mulige point i de sidste fem ligakampe, så har både Leeds og West Ham høstet flere point end Liverpool i samme periode. Således har Leeds og West Ham spillet sig frem til syv point i de seneste fem kampe. Liverpool har måttet nøjes med fem point.

Vi får se.

The Manager
Logo
Shopping cart