Ten Hag må se røgen fra Ronaldo-raketten i øjnene

Manchester United

LIVERPOOL, ENGLAND – OCTOBER 09: Erik ten Hag, manager of Manchester United, substitutes on Cristiano Ronaldo of Manchester United during the Premier League match between Everton FC and Manchester United at Goodison Park on October 09, 2022 in Liverpool, England. (Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

“Cristiano Ronaldo er ansigtet på moderne fodbold.”

Sådan skriver Bo Kampmann Walther i bogen Fodboldfantasi, der handler alt mellem himmel og jord på ‘Planeten Fodbold’, og som derfor også handler en hel del om CR7, der mere end nogen anden “er personificeringen af fodboldens udvikling fra folkets sport til fantasyfodbold.”

Og ja, dét den i dag 37-årige portugiser lavede i søndags på Goodison Park, hvor Manchester United mødte Everton og slog The Toffees 1-2, var da så sandelig også et spejlbillede på noget, der grangiveligt lignede fri fantasi i fuld galop.

Samlebånd

For i det 44. minut satte Ronaldo en fuldstændig vanvittig milepæl, der slet ikke burde kunne lade sig gøre i den virkelige verden, men som ikke desto mindre blev sat, og ja, der er naturligvis tale om Ronaldos mål nummer 700 på klubplan.

Og vi gentager…700 mål, mine damer og herrer…der alle er sat ind på et eventyrligt samlebånd, som blev sat i gang for 20 år siden, og som siden da rullet gennem fire forskellige klubber, i fire forskellige ligaer, og som undervejs har været stærkt medvirkende til, at Ronaldo samt de klubber han har repræsenteret tilsammen har vundet alt, hvad der er værd at vinde, og mere til.

Imaginær krig

Siden i søndags har Ronaldos milepæl naturligvis også været talk of town i hver en fodboldtosset afkrog af ‘Planeten Jorden’, og rigtig mange har da også brugt milepælen som et slags håndvåben i den imaginære krig, der siden sommer har fundet sted mellem millioner af fans og andre iagttagere på den ene side, og Manchester United og i særdeleshed klubbens manager, Erik Ten Hag, på den anden.

Der er nemlig rigtig mange mennesker, som har ufattelig svært ved at forstå, at hverken Manchester United eller Ten Hag synes at ville (eller kunne) forstå den fortsatte værdi af Ronaldo, som siden Ten Hags ankomst til den klub, hvor Ronaldos karriere for alvor tog fart tilbage i 00erne, har tilbragt det meste af denne sæson andre steder end i startopstillingen.

Shit!

“Han er for gammel, hans tid er forbi, fortiden tilhører andre end ham, og i øvrigt er hans kæmpestore ego et kæmpestort problem” lyder det fra dem, der bakker om en virkelighed uden Ronaldo i startelleveren.

“Shit, sikke noget værre vås,” lyder det fra alle dem, der camperer i den modsatte lejr.

For ja, Ronaldo er blevet en gammel mand, og ja, han befinder sig i karrierens mørke vinter, og nej, vi får nok ikke fornøjelsen af ham 5 år endnu, og ja, hold da kæft et ego.

Men selvom Ronaldo ikke længere er den Ronaldo, vi alle kender fra de gode gamle dage, hvor han med trommestik-ben matchede Usain Bolts mellemtider samtidig med at han lige nåede at tage en selfie inden han saksede bolden i mål, så er han stadig en version af Ronaldo, der scorer mål, hvilket fortsat er the name of the game, selvom sindsforvirrede TikTok-videoer slår på tromme for noget andet.

Pragteksemplar

Men det er ikke bare på grund af evnen til at fortsat at score mål, der gør, at Ronaldo stadig er mere end god nok til at være et fast omdrejningspunkt i Ten Hags udgave af Manchester United. Og ja, på alle andre hold i verden, for den sags skyld.

Det er også måden, hvormed Ronaldo kan score dem på, der gør ham særdeles brugbar, hvilket vi så i søndags, men som vi siden da ikke har snakket nok om.

Ronaldos mål på Goodison Park var nemlig et pragteksemplar på lige præcis den slags scoringer, som TenHag elsker at se, og som alle dem, der tvivler på Ronaldos værdi – og måske også mange af dem, der fortsat ser et stort lys i fænomenet CR7 – ikke troede, at portugiseren stadig havde i sig.

Raketfart

Men det havde han. Eller rettere, har han.

For Ronaldo røg faktisk op og ramte en noget nær raketfart, da han satte jagten ind på den lynhurtige, dybe stikning, som Casemiro (et splitsekund efter en generobring af bolden) sendte afsted fra Manchester Uniteds maskinrum, og som Ronaldo med en stram venstre-vrist kort efter hamrede i mål for 700. gang. 

Det var text book United og som at se enten Rashford og Sancho i fuld flor, men det var mest af alt som at se Ronaldo i primetime, og ja, det må Ten Hag simpelthen da også have set.

The Manager
Logo
Shopping cart