Tiden er med Conte og Tottenham

Tottenham

Tottenham møder i dag Fulham. Foto: Cosmin-Iftode-Dreamstime.com_

Da Tottenhams nye stadion netop var indviet var jeg en tur forbi Nordlondon for at se vidunderet. Og et vidunder det er, som master Yoda ville have sagt det med omvendt ordstilling og alting.

Solen

Det var ikke en kampdag, så der var relativt mennesketomt på High Road. Det var lige efter frokost og en fyr kom væltende ud fra The Bricklayers Arms. Han missede med øjnene mod den tidlige sommersol, som var han trådt portalen til en anden dimension. Han forsvandt skyndsomt ind på pubben igen.

The Bricklayers er en die hard Tottenham pub. Og hvilken virkelighed som Tottenhams fans træder ud til for tiden.

De sidste fem år har budt på en finaleplads i CL, et af Europas bedste stadions, en klub der er kommet helskindet ud af gennem covid-19 krisen og har Antonio Conte som træner. En af verdens bedste managers. Og Harry Kane er der stadig. Hvem ville have troet det?

Skyggen

Men vigtigst af alt så er Tottenhams tid som blød nougat i midten af tabellen fortid. Et parallelunivers. Det kapitel i historiebøgerne som man hurtigt bladrer forbi.

Efter transfervinduet er lukket, så kan der konstateres to ting. Tottenham kom hurtigt på plads allerede medio juli med sine indkøb, hvilket har bidraget til en konkurrencestærk trup, der endnu ikke har tabt.

I sjette runde venter Fulham – en Londonkamp uden den store rivalisering selv om Fulham gerne vil – som bare skal vindes.

Lyset

For det andet så konkluderede Antonio Conte, at Tottenham trods alt stadig er et stykke efter konkurrenterne i forhold til mesterskabskampen. Politik? Måske. På den måde fjerner han eventuelt pres på spillerne og sig selv, men holder også Daniel Levy til ilden for at finde flere transfermidler til de kommende sæsoner.

Conte henviser blandt andet til Chelsea, som på sidste dagen blæste 100 millioner pund af på ’Auba’ og Fofana. Tottenham har brugt 131 millioner pund dette vindue ifølge transfermarkt.dk.

Selv West Ham brugte flere penge på nye spillere. Conte henviser desuden til mange unge spillere, der skal udvikles yderligere, og altså ikke er færdige topspillere, som dem konkurrenterne køber.

Selskab

Set over et spænd på fem sæsoner så ligger Tottenham i top-5 over de klubber, der har brugt flest penge, når man ser på transferbalancen – altså forholdet mellem salg og køb af spillere og indtægter og udgifter heraf.

Kun overgået af Arsenal, Chelsea, Manchester United og West Ham. Målt op mod det selskab så er det vist fair at konkludere Tottenham ikke har været de dårligste til at bruge penge på nye spillere .. host host. Puha for en Old Trafford. Så når Conte siger, at Tottenham mangler indkøb af topspillere, så kan Levy umiddelbart trygt tage ham i hånden og gå ud på de næste transfervinduer. Italienerens resultater og taktiske snit taler for, at det er bæredygtigt, og resultaterne vil komme.

Signal

Men det er netop holdt op mod konkurrenternes præstationer på transfermarkedet og effekten heraf på resultaterne, at der er grund til optimisme. Tottenhams styrke er Contes spilsystem og fornemmelse for at hente de rette spillere til stilen og ikke blæse penge unødvendigt af. Lykkes forlængelsen med Harry Kane så vil det være et stærkt, stærkt signal om holdbarhed.

Tiden er med Tottenhams tæft for at ankre op i toppen af Premier League som fast top-4 contender. Måske mere på kort bane?

Det er den slags overvejelser, som man gøre sig på The Bricklayers Arms.

The Manager
Logo
Shopping cart