Tillægstid: Premier League risikerer at blive forlænget med knap fem runder

Salah, Klopp, Liverpool
Head Coach of Liverpool FC Jurgen Klopp and Mohamed Salah during the UEFA Champions League match between SSC Napoli and Liverpool FC at Stadio Diego Armando Maradona Naples Italy on 7 September 2022. (Photo by Franco Romano/NurPhoto via Getty Images)

At PGMOL (Professional Games Match Officials ltd, red.) har skærpet reglerne i Premier League, er tydeligt for enhver, der bare har fulgt de mindste med i den sæson, der er i fuld gang.

Især tidsudtræk er der blevet slået hårdt ned på. Men også brok og almen alfahan-ageren er blevet yderligere strafbart.

Det har indtil videre resulteret i en mindre eksplosion af gule og røde kort. Men det har paradoksalt nok også resulteret i lige præcis det, der er målet at minimere, nemlig tillægstid, tillægstid og atter tillægstid.

Og femte spillerunde, der fandt sted lørdag, søndag og mandag, var ingen undtagelse. Således nåede den samlede mængde af tillægstid (i både første og anden halvleg) op på hele 117 minutter.

Det svarer til 11,7 minutter per kamp. Til sammenligning lød tillægstiden i femte spillerunde i sidste sæson på 70 minutter. Altså, syv minutter per kamp. Det viser tal, der er hentet fra whoscored.com.

4 ekstra

Og tallene er alarmerende. Den øget mængde af tillægstid er nemlig ikke overraskende ensbetydende med en øget belastning af de involverede spillere. Altså dem, der i forvejen var hårdt spændt for.

Ikke bare i Premier League, men også i diverse domestic cups. Og ja, rundt om ude i Europa, for dem, der er så heldige også at spille fodbold der.

Det er et hold som Liverpool, eksempelvis. Og med tanke på PGMOLs nye regler, og måden hvorpå Premier Leagues dommere udfolder disse, så venter der Jürgen Klopp og co. en lang sæson.

Liverpool har indtil videre spillet 450 minutter i Premier League. Eller det vil sige; det har Liverpool ikke. Liverpool har derimod spillet 502 minutter. 

Klopp og hans mandskab har nemlig spillet hele 52 minutters tillægstid, hvilket svarer til 10,4 minutter per kamp. Og det lyder måske ikke af vanvittig meget. Men det er det, hvis man ser på den lange bane.

For hvis snittet på 10,4 minutter per kamp holder resten af sæsonen, så ender Liverpool ikke kun med at have spillet 38 kampe i Premier League, men derimod, hvad der svarer til 42,3 kampe.

Knap fem ekstra 

Men de negative konsekvenser ved PGMOLs nye regler, der sammen med VAR og alt muligt andet forårsager de massive mængder af tillægstid, vi er vidne til pt., rammer selvfølgelig ikke kun Liverpool.

Tillægstidsproblematikken rammer samtlige medlemmer af Premier League. Og hvis de nuværende tal fortsætter i tiden, der kommer, så slutter Premier League ikke i maj, men derimod først i juni.

Og ja, det lyder skørt. Og det er da også bare hvis-og-hvis og noget vi leger. Alligevel er det et tankeeksperiment, der er så grotesk og skræmmende, at det er værd at kaste sig over.

For hvis det nuværende snit på 11,7 tillægsminutter per kamp bliver standarden sæsonen ud, så kommer den samlede mængde tillægstid i sæsonen til at lyde på hele 4294 minutter.

Det svarer til 47,7 ekstra kampe. Eller sagt på en anden måde; lidt mere end fire ekstra spillerunder. Knap og nap 5. Altså det stikmodsatte af alt det, som PGMOL prøver at bekæmpe.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart