Tottenhams Hugo Lloris snyder os igen-igen

Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Hugo Lloris spiller for Tottenham. Det ved du. Han har vogtet buret for Spurs i ti år efter skiftet fra Lyon sommeren 2012. Men husker vi at anerkende, hvor stor en målmand han egentlig er?

Efter et par måneder som understudy for Brad Friedel så greb han i november 2012 chancen og har været fast mand siden. Amerikanske Friedel var en snakkemaskine. Munden gik på ham konstant på banen og i omklædningsrummet, siges det. Lloris er mere stille og velovervejet. Vredesudbrud kommer som regel kun, når han taber. Han hader at tabe. Siges det. Han taler aldrig om det.

Tre

Der har været formsvage perioder, men de har været få. Forbavsende og imponerende få egentlig. 

Blot tre af de ti sæsoner han har været på kontrakt i Nordlondon har han forhindret færre mål end forventet. Og ikke overraskende var det debutsæsonen, der var værst ifølge statistikken. Her var han i -2,7 mål. I 2017/18 i -0,9 og 2021/22 – 1,0. Det er en linedansers balance. Freaking et mål!

Når han har forhindret flere mål end forventet, så er det en anden snak. Den ’dårligste’ sæson var 2015/16, hvor han gik i + 4,0. Den bedste sæson var året efter med +10,2. 

Men han snyder os. Fordi han er en stille og reserveret type. Han har ingen agent. Han klarer den slags selv. Han flasher ikke det ene og andet. Han taler sjældent og endnu sjældnere med store bogstaver. Han er den tavse typer, der trækker en seksløber hurtigere end sin egen skygge. Han har nemlig snydt os igen. 

Dette VM har Frankrig nydt godt af Lloris’ reflekser og fart i tanke og handling. Og hvis Frankrig vinder finalen mod Argentina, så tager hans præstationer for sig selv. Så har han vundet VM to gange med Les Bleus og Nations League en gang. Dermed kan han lade sig landsholdspensionere som Frankrigs bedste målmand nogensinde.

Trio

Det er den offensive trio Griezmann, Giroud og Mbappé, som der tager overskrifterne. Lloris tager modstandernes skud indenfor rammen. Er han i virkeligheden den primære årsag til, at Frankrig igen står i en finale? Som sidste skanse bag et sammenlappet forsvar?

Som The Guardian skrev, så fortæller det sin egen historie, at da han fik debut på landsholdet, så var det med spillere som William Gallas, Henry, Vieira og Anelka på banen. Jimmy Briand blev skiftet ind. Det fortæller noget om fransk fodbolds udvikling. Og om Lloris.

I Premier League vinder han stort set aldrig priser. Det er en anden, der løber med hæderen. Eller som Spurs’ legenden Darren Anderton har sagt til The Athletic:

Han er den mest undervurderede spiller i Premier League.

Eneren

Da Lloris fik debut for Tottenham, så var det med spillere som Bale og Defoe på holdkortet. Som en del af den generation, der også talte Verthongen og Eriksen. Danskeren endte med at fravælge Tottenham og dermed en sikker plads i hallen som Spurs’ legende. 

Lloris er der ingen tvivl om. True legend. Men han snyder os, fordi han kun råber op, når han taber. Og selv der hører vi ham ikke, fordi det foregår bag lukkede døre.

The Manager
Logo
Shopping cart