Transfer-status: Chelsea har grund til både optimisme og bekymring

Chelsea

Foto: Jakob Genz

Transfervinduet er lukket i, så det er tid til at gøre status og lad os rette blikket mod Fulham Road og kontorerne på Stamford Bridge, hvor der har været gang i svingdøren.

Således er der, ifølge transfermarkt.com 12 spillere er hentet ind og 19 har forladt klubben, og selvom alt givetvis ikke er gået efter planen, så synes Chelsea at befinde sig et bedre sted i dag end i går.

Købet af eksempelvis Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella og Raheem Sterling har allerede vist sit værd i Chelseas startopstillingen, og det samme kommer de to seneste super-skud på transferstammen, Wesley Fofana og Pierre-Emerick Aubameyang, uden tvivl også til at gøre.

Fofanas talent er indiskutabelt og meget kan man (med rette) sige om Aubameyang, der i manges øjne har alderen imod sig, og dermed er tættere på over the hill end det modsatte, men hans mål-CV fejler ikke noget, og hvis der er noget Tuchel har akut brug for i sit system, så er det en 9er med mål i.

Ingen de Jong

Og her er der nok mere end en iagttager, der fristes til at rejse sig op og påpege, at Chelsea jo allerede har hentet 20-årige Armando Broja hjem igen.

Men ligesom købet af stortalenterne Carney Chukwuemeka og Cesara Casadei, så er Broja nok i højere grad tiltænkt en værdi i årene, der kommer, end på her-og-nu.

Det kan man dog ikke, trods spillerens alder på blot 22 år, sige om Conor Gallagher, som flere nok havde forventet, eller i hvert fald håbet på, havde givet Chelseas åbenlyse midtbane-problemer en tiltrængt saltvandsindsprøjtning.

Men sådan har Gallachers tilbagevenden til Chelsea ikke udartet sig, og sammenholdt med mange skader og spillere, der præsterer under niveau, blandt andre Jorginho, så havde alle, heriblandt Tuchel, ønsket sig noget andet end det man endte med at få.

For Chelsea fik for eksempel hverken Frenkie de Jong eller for dens sags skyld nødløsningen Edson Alvarez, men blot Denis Zakaria på lån, hvilket da også, her dagen efter transfer deadline, har fået flere til at løfte øjenbrynene over, at en spiller som Billy Gilmour er blevet sendt til Brighton.

Werner laver mål

At Graham Potter kan bruge ham er dog en no brainer, og Gilmour går en god fremtid i møde på The Amex.

Lys ser fremtiden også ud for flere af de andre, som Chelsea har valgt at sende videre ud i verden i dette transfervindue.

Eksempelvis lader Timo Werner til at være faldet godt til hjemme i Leipzig, hvor han efter blot tre Bundesliga-kampe allerede har produceret både mål og assists.

Ifølge transfermarkt.com så fik Chelsea i øvrigt 20 millioner euro for Werner, hvilket leder os videre til de økonomiske aspekter af Chelseas transfervindue.

Og ja, tallene skal som bekendt tages med et gran salt, da de økonomiske aftale og transaktioner i fodboldens verden er alt andet end gennemskuelige.

Ikke desto mindre, så kan man snildt konkludere, at Todd Boehly har haft gang i checkhæftet i bestræbelserne på at give Tuchel det, som Tuchel gerne ville have, ligesom Boehly og co. har vist sig at holde ord, når det kommer til at investere tungt i Chelseas trup.

Således har Chelsea, ifølge transfermarkt.com, i dette transfervindue købt (og lånt) for i alt knap 282 millioner euro, svarende til 2 milliarder danske kroner.

Der er dog også kommet penge ned i klubkassen, hvor ikke bare salget af Werner, men også salget af Emerson til West Ham og førnævnte Gilmour til Brighton, har bidraget til, at Chelsea i alt har solgt og udlånt, heriblandt Romelu Lukaku til Inter, spillere for godt og vel 55 millioner euro.

Altså cirka 407 millioner danske kroner.

Hvad med Pulisic?

Men en ting er køb, salg og udlån af spillere – og for dens sags skyld de spillere, der ‘bare’ har fået deres kontrakter ophævet, eksempelvis Ross Barkley og Danny Drinkwater, noget andet er alle dem, der er blevet tilbage.

For det er det øjensynligt ikke alle, der er tilfredse med, og lige så interessant det bliver at se, hvordan Tuchel vil forsøge at få implementeret alle de nye navne i hans system, lige så interessant bliver det at følge, hvordan Tuchel vil håndtere en spiller som Christian Pulisic.

Den 23-årige amerikaner har den seneste tid ikke lagt skjul på, at han gerne vil væk fra klubben i det transfervindue, der lukkede i igår, og i Chelseas seneste kamp, ude mod Southampton, hvor Pulisic af uvisse årsager blev sendt på banen i anden halvleg, lignede amerikaneren da også en mand, der ikke bare var – og er – drøn træt af sin arbejdsgiver, men også en spiller, der kommer til at sprede dårlig stemning omkring sig i den kommende tid. 

Op til Tuchel

I det hele taget venter der Tuchel store, mentale opgaver i Chelsea. For Pulisic er ikke den eneste, der synes at hænge med næbbet over tingens tilstand. 

Det samme gør Hakim Ziyech, der helt op til transfer deadline blev rygtet gevaldigt til Tottenham, men også navne a la Mason Mount, Kai Havertz, føromtalte Gallagher, og Ben Chilwell, der godt nok ikke har ytret ønske om at forlade Chelsea, men som alle rent mentalt virker ved siden af sig selv.

Men også spillemæssigt venter der Tuchel sved på panden.

For et par uger siden, i kampen mod Tottenham, viste Chelsea, hvilket flot niveau holdet kan ramme, men Chelsea har siden da også vist åbenlyse svaghedstegn, som Tuchel hurtigst muligt, og med helt nye ansigter, skal få fikset, hvis ikke Chelseas sæson skal ende med at lugte mere af Southampton end af Tottenham.

The Manager
Logo
Shopping cart