Trods ‘ciao-ciao’ var Joao Felix’ debut mest af alt et show

Selvom det endte med rødt kort og kommende karantæne, så var Joao Felix’ Chelsea-debut mest af alt et show fuld af lys i Graham Potters mørke. Foto: Visionhaus/Getty Images

Alt, der kan gå galt, går galt,” sagde Graham Potter til BBC sent i går aftes, hvor Chelsea tabte til Fulham for første gang i 17 år.

Men selvom Potter har ret, og nederlaget alt andet end tager luften ud af den modvind, som Chelsea a la Potter pt. løber rundt i med fare for at blive blæst bagover, så var der lyspunkter på Craven Cottage.

Og lyspunktet har et navn, nemlig Joao Felix, der godt nok endte med at se rødt, men som inden da var bedst af alle.

Frie tøjler

Potter stillede op i en 3-4-2-1 formation med Felix på den ene af de to 10ere lige bag Kai Havertz, og det var tydeligt, at Potter havde givet Felix frie tøjler.

For Felix var, her og der og alle vegne, og knoklede som en spiller, der (komplet upåvirket af al den dårligdom, som Chelsea pt. er proppet med) var mere end opsat på, at vise sit værd.

Og det gjorde Felix godt. For Felix var god. Endda virkelig god.

Fuld af atletisme, fuld af mod, fuld af farlighed, fuld af alt det, som alle, der elsker Chelsea, håbede på, at han var, ja, fuld af.

Tjomandshær

Og hvad der også var særdeles opløftende at notere sig ved Felix’ debut, var, at han på ingen måde spillede rollen som kongen af mig-mig-land.

Tværtimod.

Felix lignede en spiller, der, trods blot en enkelt træning på Cobham, på rekordtid var velintegreret i sine spritnye omgivelser.

Og især samarbejdet med Havertz (der igen i går var rigtig god) var en fornøjelse at iagttage.

Faktisk var Felix og Havertz i mange og lange perioder, især i første halvleg, en decideret tomandshær, hvor både hæl og tå blev brugt som våben.

Men også interaktionen med Mason Mount, der dog i kraft af Felix’ frie tøjler virkede en anelse mere låst i sine arbejdsbetingelser, var fornuftig, og ja, lover godt for fremtiden.

Manglende skarphed

Når alt det er sagt, så kunne man i går også godt se, at Felix var den nye dreng i klassen. Blandt andet hans løb i retning af flere af holdkammeraterne pasninger manglede timing, og Felix var derfor mere off- end onside.

Og ja, selvom Felix kom frem til hele seks afslutninger (i øvrigt flest af alle), så var de alle sammen – i skærende kontrast til hans pasningsspil, der var noget nær fejlfrit – domineret af manglen på skarphed.

Men det får Felix (desværre) rige muligheder for at rette op på i de kommende uger, hvor den 23-årige portugiser, som konsekvens af det røde kort han pådrog sig i det 58. minut, nemlig skal afsone hvad blandt andre the Athletic skriver bliver til tre spilledages karantæne.

Og ja, Felix’ debut, der gik fra show til ciao, og blot varede mindre end en time, var derfor også på mange et sindbillede på Potters ord om, at alt, hvad der kan gå galt, for tiden går galt.

Og nej, Potters job i Chelsea, der ifølge ham selv er the hardest job in football, er ikke blevet lettere af udsigten til at skulle undvære Felix.

Men det skal Potter, på søndag skal Chelsea møde Crystal Palace hjemme på Stamford Bridge.

The Manager
Logo
Shopping cart