Tuchel bringer Potters kandidatgrad i Emotional Intelligence i spil

Chelsea

Foto: Jakob Genz

Premier Leagues beslutning om at sætte fodbolden på stand by i forgangne weekend var velment, men set i bakspejlet forkert.

Alligevel er der, som bekendt, ikke noget, der er så skidt, at det ikke også er godt for noget.

Eller rettere for nogen.

For selvom aflysningen af syvende spillerunde gør fremtidens kampprogram i Premier League mere komprimeret end det allerede var forvejen, så har den nu overstået friweekend også været tiltrængt.

Blandt andre for Graham Potter, der – på bagkant af et følelsesladet farvel til Brighton og et modigt goddag til Chelsea – slap for en lyndebut mod Fulham på Craven Cottage, og i stedet har fået lidt ekstra tid til at finde sig bare en anelse bedre til rette i spritnye omgivelser.

Cobham og Broen

Og man må håbe, at den 47-årige englænder, der er blevet udstyret med en 5-årig kontrakt samt kravet om at bygge et dynasti, har brugt tiden fornuftigt.

Det er nemlig ikke småting, der venter Graham Potter i nærmeste fremtid.

For sideløbende med at finde sig til rette på Chelseas træningsanlæg i Cobham, hvor Graham Potter allerede har taget første spadestik til det, der med tiden skal blive til en dynasti, så skal Potter også bruge sin faglige værktøjskasse til at knække her-og-nu-koder på Stamford Bridge.

Således tager Chelsea nemlig imod østrigske RB Salzburg i Champions League onsdag aften, og inden ugen er omme venter der – medmindre Premier League gør alvor af deres spektakulære overvejelser – endnu en svær og vigtig hjemmeopgave, nemlig et opgør med ingen ringere end Liverpool.

Emotional Intelligence

Det er dog ikke kun Potters mange evner på træningsbanen såvel som på taktiktavlen, der bliver sat gevaldigt på prøve i indeværende uge.

Det samme gør den kandidatgrad, der eftersigende var stærkt medvirkende til at Todd Boehly og resten af Chelseas ledelse valgte netop Potter som afløseren for Thomas Tuchel, nemlig Potters kandidatgrad i Emotional Intelligence.

Kort fortalt, og takket være Google, så giver kandidatgraden indehaveren af netop denne evnen til at genkende og positivt håndtere følelser hos dig selv, andre og blandt grupper.

Eller beskrevet ved hjælp af fire buzz words: selv awareness, self management, social awareness + relationship management.

Altså, og med andre ord, en rigtig brugbar kandidatgrad, når man som Graham Potter – fra den ene dag til den anden – skal bygge bro til en spillertrup, der ikke bare (i hvert fald på den korte bane) skal hjælpe dig med at bygge et fremtidigt dynasti, men også en spillertrup, der er påvirket af fortiden.

“Jeg er knust over, at min tid i Chelsea er ovre.”

– Thomas Tuchel via Twitter

Knust Tuchel 

For fyringen af Tuchel har utvivlsomt sat sine spor.

Og hvad end den enkelte spiller ser tilbage på sidste uge, hvor Boehly og co. valgte at fyre Tuchel, med en frigjort glæde i kroppen eller tung tristhed i sindet, så er det noget, som Potter død og pine skal forholde sig til.

Især de spillere, der løber rundt og hænger med næbbet, og som i går aftes blev bekræftet i hvorfor de gør netop dette.

For efter fem dage med tavshed gav Tuchel søndag aften lyd fra sig, og Potters forgænger lagde ikke skjul på, at fyringen også har sat sine spor i ham.

“Dette er en af de sværeste udtalelser, jeg nogensinde har skullet skrive.”

“Det er én, jeg ikke håbede, jeg skulle skrive i mange år.”

“Jeg er knust over, at min tid i Chelsea er ovre.”

“Det her er en klub, hvor jeg følte mig hjemme, professionelt såvel som personligt. Mange tak til hele personalet, spillerne og fansene for at få mig til at føle mig hjemme fra start.” 

“Stoltheden og glæden, jeg følte ved at hjælpe holdet med at vinde Champions League og VM for klubhold, vil blive ved mig for evigt.”

“Jeg er beæret over at have været en del af denne klubs historie. Minderne fra de sidste 19 måneder vil altid have en speciel plads i mit hjerte.”

Hånd-i-hånd

Og nej, intet af det Tuchel skriver, har noget med Potter at gøre. 

Alligevel er det ham, der hænger på konsekvenserne af fyringen, og som derfor skal forsøge at få alle, hvad end fyringen af Tuchel har skabt glæde eller tristhed, til at købe ind på Potters tanker og ideer, og ikke bare holde i hånd med Graham Potter, men også gå fremtidens opgaver i møde hånd-i-hånd med hinanden.

The Manager
Logo
Shopping cart