United skal give Guardiola ret

Manchester United

Old Trafford, Manchester United, Alex Ferguson
Foto: Eye35 Dreamstime.com

Pep Guardiola kunne se sit City mandskab slide sig til en 1-0 sejr over Leicester. The Foxes stod dybt, forsvarede sig heroisk og slog igen med kontraangreb, der måske på dagen kunne tage point fra overmagten. Overmagten var tilmed uden Haaland, men til sidst gjorde City det, som de gør bedst og vandt.

Sofa

Målet naturligvis sat ind af Kevin de Bruyne – spilleren der på mystisk vis aldrig er kåret til månedens spiller, men alligevel optræder med en autoritet som en naturkraft.

Nu kan Guardiola så nyde søndagen på sofaen foran skærmen og se om bysbørnene Manchester United lever op til hans tillid.

På sit pressemøde op til denne runde skitserede Guardiola nemlig Premier Leagues magtforhold for tiden.

Han pegede på et Newcastle på vej frem. De svigtede ikke og høvlede Aston Villa med 4-0. Der er tydelig en stor sæson i støbeskeen på St. James Park.

Retning

Arsenal fik et skudsmål og sandelig om ikke også Manchester United fik ord med på vejen. Som en klub på vej i den rigtige retning.

Det er netop en kamp som den i eftermiddag mod West Ham, der skal bevise, at Guardiola har ret. Lige det forhold bekymrer de sig næppe meget om i United-lejren, men overfor alle os andre som på snart tiende år i vantro har set Old Trafford styrte i grus som fæstning.

Der er brugt latterligt mange penge på i bedste fald middelmådige spillere, men faktum er Manchester United ikke har vundet noget siden 2017. Mesterskabet senest i 2013.

Størrelse

West Ham er en stædig størrelse at spille imod. En managertype som David Moyes passer bedre til Hammers end han gjorde i United, fordi hans fornemmelse for fight, fysik og forsvar sømmer sig bedre der. Han hr dygtigt indsamlet en trup af specialister bakket op på transfermarkedet af Gold og Sullivan.

I fodboldens verden er det sådan at resultater forpligter. Igen – se på Leicester. Det er mesterskabet 2016 og de efterfølgende sæsoner, der gør, at vi nu naturligt forventer dem i top-10. Sæsonen før titlen var de et rævehår (her skal man virkelig lige huske at ramme æ og ikke ø-knappen) fra at rykke ned. En great escape klarede frisag. Men vi taler ikke længere om Leicester som mulig nedrykker. Mere at det er under deres niveau at ligge i bunden.

Styrkeforhold

Det samme med West Ham. Det er trods alt ikke så mange år siden, at de var en tur nede i The Championship, men tiden med Moyes har gjort dem godt. Så godt at vi nu rynker på næsen over en sæsonstart i den tunge ende af tabellen.

Med andre ord bliver vi ikke længere for alvor overrasket, hvis West Ham tager point mod Manchester United på grund af værternes mangeårige nedtur og gæsternes byggen på.

Men ret beset i styrkeforhold så skal Manchester United naturligvis vinde den her. Især hvis Guardiola skal få ret denne søndag i sofaen.

The Manager
Logo
Shopping cart