Vupti-vupti: Liverpool er back on track og ikke længere til salg

Fra at være på kanten af småt brændbart med et til-salg-skilt på ryggen er Jürgen Klopps Liverpool på mindre end en uge kommet back on track. Og i aften venter Real Madrid på Anfield. Foto: Michael Regan/Getty Images

Liverpool Football Club er som forvandlet. Fra at være helt ude i tovene på kanten af småt brændbart, er Jürgen Klopps drenge nu tilbage i hopla fit for fight. Og forvandlingen fra minus til plus, ja, den er sket på blot en uge.

Ingen ved for alvor, hvad der helt præcist har kickstartet forvandlingen. Den har ligesom bare fundet sted. På rekordtid. Men ingen er i tvivl om, at Liverpool pludselig er back on track.

For Liverpools genkomst kan ses, høres og mærkes overalt. På banen, i medierne og ikke mindst på Anfield, hvor Liverpool i aften tager imod Real Madrid i Champions League.

En kamp, som Liverpool for en uge siden havde udsigt til at tabe med et mindre brag, men som i stedet er en kamp, som Liverpool er fest-favoritter til at vinde.

Sådan føles det i hvert fald, når man mærker helt almindelige fans af Liverpool på panden. For fodboldfeberen raser igen. For fulde gardiner. Som om intet var hændt.

Eller rettere; fordi der rent faktisk er hændt noget…godt…med Liverpool.

Ikke til salg

Nye boller på suppen er der også at finde i Liverpools ejerkreds. Ikke at Liverpool har fået nye ejere, for det har Liverpool ikke, det nye er derimod, at Liverpool heller ikke får det. Altså, nye ejere. I hvert fald ikke i nærmeste fremtid.

Det siger John W Henry, Liverpools principal owner, på vegne af Fenway Sports Group. Ikke i en officiel pressemeddelse, men derimod en email-korrespondance med Boston Sports Journal, som The Times har fået adgang til.

Will we be in England for ever? No. Are we selling LFC? No. Are talking with investors about LFC? Yes. Will something happen there? I believe so, but it won’t be a sale.

Og ja, det er så sandelig lidt af en nyhed. For John W Henry citeres også for at sige, at Liverpool ikke bare ikke er til salg, men at Liverpool heller aldrig har været det.

Af Jakob Genz

Og ja, det føles sørme som lidt af en kovending. For har Liverpool ikke været til salg siden slutningen af november måned? Åbenbart ikke.

Der blev godt nok produceret og uddelt salgsmateriale, men det hele var blot en fishing expedition efter new shareholders, der kunne være med til at betale gildet i Liverpool.

Men hvorfor har John W Henry så ikke for længst været ude og vælte det til-salg-skilt, som klubbens omverden har gået og forholdt sig til de seneste måneder?

Fordi det John skriver til Boston Sports Journal er resultatet af en velkendt dans, der belejligt har flirtet omkring begrebet good governance, men som har holdt sig inden for skiven, og ja, som nu er på nippet til at give Liverpool en ønsket, økonomisk saltvandsindsprøjtning.

Genopbygning

Hvor meget saltvand, der er tale om, vides ikke. Og hvornår pengene kommer, står også hen i det uvisse. Men sikkert er det, at de nye boller på suppen i Liverpools ejerkreds er godt nyt for Klopp. Og tyskerens fremtidige re-build af den engelske culture club.

For The Times citerer nemlig John W Henry for at sige, at der allerede er blevet gjort funds available, og at Klopp derfor godt allerede nu kan begynde at pege på de spillere, der skal udgøre fremtidens Liverpool a la Klopp.

Men hvorfor blev disse midler ikke gjort tilgængelige tidligere? Eksempelvis i det transfervindue, der smækkede i for en måned siden?

Måske fordi John W Henry dengang fortsat var åben overfor ideen om at til-salg-skiltet ikke bare var en flirt, men en decideret invitation.

Hvem ved. Sikkert er det dog, at Real Madrid gæster Anfield i aften. Og at det er en god ide, at holde på hat og briller. For Liverpool er back on track. Og det plejer at sige bang.

The Manager
Logo
Shopping cart