West Ham bliver Manchester Citys første store test!

Pep Guardiola
LEICESTER, ENGLAND – JULY 30: Pep Guardiola, Manager of Manchester City, controls a loose ball during The FA Community Shield between Manchester City and Liverpool FC at The King Power Stadium on July 30, 2022 in Leicester, England. (Photo by Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

Tør man være så fræk at påstå, at det først er nu Manchester Citys titelforsvar begynder? Ja, det gør man.

Sejre over Sheffield United, Burnley og Fulham overrasker ingen. Vi er blevet vant til de lyseblå ikke kvajer sig mod de små.

Newcastle er naturligvis en anden størrelse, men hjemme på Etihad var man faktisk aldrig rigtigt i tvivl vel?

Det er fire kampe og 12 point. Og nu tager vi hul på femte runde, hvor Manchester City skal en tur til London.

Fantastisk start

Her venter West Ham. Det ligner udsolgt på det store stadion i Stratford, hvor Hammers’ folk kan glæde sig over den bedste start på sæsonen i 24 år.

En sæsonstart, der står i skærende kontrast til sidste sæson, hvor West Ham aldrig fik greb om tingene, men alligevel lige akkurat fik sparket sig væk fra af stregen i løbet af foråret.

Der var mere end snak om en fyring af David Moyes, men skotten fik med triumfen i Conference League sikret West Ham et sjældent europæisk trofæ.

Denne sæson er begyndt med 10 point for West Ham. En hel anden sang end sidste sæsons mismodige vise. Og man skal især hæfte sig ved sejre over Brighton og Chelsea.

Og ja, ja. Chelsea er da en småfjollet størrelse for tiden, men Brighton er skræmmende og begge kampe blev trods alt vundet.

Transfers

Det’ efter en sommer, hvor forhandlingerne med Arsenal om Declan Rice lignede en uforløst saga, men da først englænderen blev solgt, så vågnede Mark Noble på direktørkontoret.

Ind er kommet James Ward-Prowse, der kan blive sæsonens bedste signing, Alvarez og Kudus. Det er et strålende transfervindue.

Og eneste brune mærke på æblet er de kuldsejlede forhandlinger med Manchester United om Harry Maguire.

Ville West Ham ikke betale en høj nok løn? Kunne United og Maguire ikke blive enige om en kompensationsaftale? Sandheden er nok lidt af det hele. 

På bundlinjen står, at Maguire stadig er at finde på Old Trafford, men de kunne virkelig godt have brugt stopperen i West Ham. Lad os se om ikke, der kommer et nyt bud til januar.

Stilarter

Guardiola vender tilbage efter sin sygeorlov, og han får lidt at se til. Stones og Grealish er meldt tvivlsomme til turen til det østlige London.

West Ham vil for deres part se frem til at tage livtag med Manchester City, hvor de kan mønstre erfarne Antonio på toppen, men det er især midtbanen, der er værd at holde øje med her. Benrahma, Paqueta, Bowen, Alvarez og Ward-Prowse.

Det bliver en kamp mellem to stilarter. Guardiola bliver utryg, hvis ikke hans tropper har bolden. Moyes det modsatte. 

Manchester City har indtil videre snittet 67,5 procent boldbesiddelse pr. kamp denne sæson, så er det kun de boldsky Nottingham Forest og Luton, der har været mindre på bolden end West Ham i denne sæson.

Til gengæld – og her er West Hams hemmelig – så bringer ingen hold bolden så hurtigt og direkte frem som Moyes’ hold.

Ifølge Opta så angriber West Ham med en boldhastighed på 2,29 meter i sekundet, når de er på bolden. Det gør dem til det mest direkte hold i Premier League. Manchester City bringer til sammenligning blot bolden 1,1 meter frem pr. sekund i gennemsnit.

Og nej, West Ham har ikke vundet over de lyseblå i otte år, men det ligner nu alligevel, at Hammers bliver Citys første store test.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart