Wilfried Zaha møder fortid og fremtid mod Manchester United

Wilfried Zaha, Crystal Palace
LONDON, ENGLAND – AUGUST 31: Wilfried Zaha of Crystal Palace in action during the Premier League match between Crystal Palace and Aston Villa at Selhurst Park on August 31, 2019 in London, United Kingdom. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Var Wilfried Zaha en Superligaspiller, havde hans fortælling nok været noget i stil med: Han prøvede sig af andetsteds, men måtte hurtigt indse, han ikke havde kvaliteten og kom hjem til andedammen igen.

Det ville være det oplagte narrativ at trække ned over den 30-årige Crystal Palace angriber, der som ung blev hentet til Manchester United uden at slå igennem. Ja, han floppede vel i grunden voldsomt. Tre Premier League kampe og en enkelt scoring blev det til for Zaha, der for altid blev husket som Sir Alex Fergusons sidste transfer som Manchester United træner.

Der er flere årsager til, at det ikke lykkes for Wilfried Zaha i United. Han har selv peget på, at det at han blev lejet tilbage til Palace for det resterende halve år ikke hjalp ham, ligesom det kom som et chok, at han aldrig nåede at spille under Ferguson, der stoppede efter sæsonen og blev afløst af David Moyes. Det var trods alt Ferguson, der i sin tid havde taget imod Zaha og fortalt detaljeret, hvad hans planer var for det unge talent.

Power i Palace

Det var en kaotisk tid i Manchester United, der skulle finde sig selv i en ny æra uden Sir Alex, og det hjalp ikke just en ung Zaha til at blomstre. Så efter et lejeophold til Cardiff var han hurtigt tilbage i Crystal Palace igen. Og der har han været lige siden. Med succes! 89 mål og 76 oplæg i foreløbigt 448 kampe er mere end bare godkendt for en spiller på et i bedste fald midterhold, der har spillet tæt på samtlige offensive positioner på banens sidste tredjedel.

Men nu er det nok snart slut. Zaha har i årevis været Palaces største stjerne og i nogle sæsoner tæt på den eneste. Men kontrakten udløber til sommer, og intet tyder på, at den denne gang bliver fornyet. Efter nederlaget mod Chelsea postede han et billede på Instagram uden tekst, hvor han klappede ud til tilskuerne, og dem der kunne finde mening i Franz Kafkas noveller, analyserede sig også hurtigt frem til, at det var en farvelbesked.

God mod United

Zaha hurtigt fandt sine fødder efter tilbagekomsten i Palace, mens det tog noget længere tid for Manchester United. Sporadiske opblomstringer under Mourinho og Solskjaer blev netop kun sporadiske, og først nu under Erik ten Hag tør man som United-tilhænger igen tro på, at det går den rette vej. Permanent. Senest med sejr i derbyet mod Manchester City. Den tiende sejr i træk. Ikke siden dagene med Alex Ferguson har et United-hold vist sig så formstærke.

Men tilbage til Zaha, der i aften møder sin tidligere klub Manchester United. De Røde Djævle skal forsøge at fastholde presset på Arsenal helt i toppen af tabellen, men de har tidligere haft det svært mod Crystal Palace og ikke mindst Wilfried Zaha.

Crystal Palace har således hentet flere point end United i de to klubbers seneste seks indbyrdes opgør. Senest med 1-0 i sidste spillerunde sidste år, hvor Erik ten Hag fra tribunen kunne se sit kommende hold blive nedlagt på et mål af Zaha. Samme Zaha der i sæsonen forinden nettede to gange på Old Trafford, da Crystal Palace fik en mindeværdig 3-1-sejr i Premier League. 

Onsdag skal han igen forsøge at sænke United. For sin egen og Palaces skyld, men måske også for sin kommende arbejdsgiver. For den britiske presse er opsatte på at sende ham til Arsenal fra sommer af. Ti år efter det fejlslagne skifte til Manchester United er Wilfired Zaha klar til igen at flyve væk fra andedammen.

  

The Manager
Logo
Shopping cart