Wolves’ graver sin egen ulvegrav

Wolves

Wolves’ er i problemer. Foto. Peter Kovacs. Dreamstime.

Wolves informerede søndag morgen manager Bruno Lage, at han var fristillet. Fyret og tak for denne gang. Det skete i kølvandet på 2-0 nederlaget til West Ham. Et resultat der ser Wolves placeret under stregen og med det udtryk, som ulvene har leveret denne sæson, så forstår man ejergruppens bekymring. Det nye Wolves bygget op af forgængeren Nuno Santos er ikke tænkt en rolle som elevatorhold, men konceptet hviler helt klart på ambitioner om overlevelse samt regelmæssig europæisk deltagelse.

Kniv

Derfor fik Bruno Lage kniven efter 16 måneder i jobbet. De potentielle afløsere vender vi tilbage til. Selve konceptet med investeringer i ikke mindst fremragende portugisiske spillere flere af dem med videresalgspotentiale er nemlig under angreb. Et angreb iværksat af klubben selv.

Det skal med til historien, at Lage virkelig har kigget langt efter en angriber denne sæson. Skaderne har kostet ham ikke mindst Jimenez i boksen og tilgangen forleden af erfarne Diego Costa var naturligvis en nødløsning.

Men en løsning der kan give mening på sigt, når spanieren er spillet i form til at gøde måltørken – Wolves har blot scoret tre mål. Det er netop et kerneelement i Wolves’ nuværende problemstilling. Tid.

Formationsændring

Bruno Lage blev hentet ind for at ændre på Nuno Santos 343. Denne opstilling var ret eminent til at drille de store hold idet ingen hold som Wolves kunne tage point i kampen, hvor de ikke var mest på bolden.

Det skulle Bruno Lage ændre til en mere lækker 4231. Lage kom til med et ry fra den portugisiske liga som en angrebsivrig træner, men det har Wolves’ fans ikke set meget til. De har mere været vidner til pudsige startopstillinger og en trup, der stadig har masser af talent, der ikke forløses pt.

Kulturændring

Sommeren ’22 så Wolves trup få en gevaldig overhaling. Farvel til Coady, Saiss, Boly, Ruddy, Marcal og Dendoncker. De var måske ikke alle toppen af poppen, men har tilsammen enorm erfaring samt betydning for omklædningsrummet. De repræsenterede den hårde arbejdskultur grundlagt under Santos. Spørg Everton om de kan tro deres held over at få Coady på en låneaftale.

Ændring af spillestil, ændring af kultur, ændring af omklædningsrummets sammenhængskraft. Hånd i hånd med levering af resultater i Premier League.

Det er ikke en nem opgave. Lage lykkedes ikke med den. Eller vi finder i hvert fald ikke ud af om han kunne løfte opgaven. Tiden var åbenbart moden til en fyring.

Trænerændring

Men den timing i sig selv er besynderlig. Der har lige været en landskampspause. Hvis man på direktionsgangene alligevel havde gjorde op med sig selv, at hvis ikke der kommer noget godt ud af kampen mod West Ham så er det ud. Det er en kamp. Hvorfor ikke bare fyre op til den forgangne landskampspause? Eller vente til VM-pausen? Måske frygtede ledelsen at efteråret kunne blive så spildt, at hvis man ventede til VM-pausen, så stod skuden ikke til at redde. Eller ambitionerne om at slutte højt oppe i feltet ikke længere til at indfri.

Det bringer os til feltet af kandidater til at tage over. Hvis man skal tro på de engelske medier, så går Wolves efter mere af det samme.

Sportings populære træner Amorim topper listen. Han koster 20 millioner pund at købe fri, men eftersom superagenten Jorge Mendes de facto styrer løjerne i både Sporting og Wolves, så kan man nok finde en løsning. Desuden er Andre Villas-Boas, Sergio Conceicao og Pedro Martins nævnt. Det samme er Gattuso fra et andet Mendes’ projekt – nemlig Valencia.

Pragmatik

De portugisiske trænere vil alle stå for en offensiv stil. I hvert på papiret. Måske vil Premier Leagues konkurrencedygtig som i tilfældet Lage pragmatisk få dem på andre tanker. De har også det tilfælles, at de har topklubber som Porto, Benfica, Olympiakos og Sporting bag sig. Altså klubber, hvor man får meget foræret. Wolves har arbejdet sig op. Det var sliddet og arbejdsmændene i 343, der trak dem op af The Championship og ud i Europa toppet med stærk arbejdsmoral.

Kan en ny træner redde alt dette som brandslukker og samtidig eksekvere en kultur- og spillestilsændring?

Eller givet rygtet om Sean Dyche som ny manager trods alt bedre mening?

The Manager
Logo
Shopping cart