Wolves ruster sig til nedrykningskampen

Foto: Denisa Prouzová Dreamstime.com

Mens VM ruller hen over skærmene med tilbageholdt engelsk åndedræt, så er Wolves rejst til Marbella, hvor den kriseramte klub, under varme og behagelige himmelstrøg, træner sig op til at give forsøget på at overleve i Premier League et nyt skud.

Wolves var længe set som det mest interessante projekt udi kategorien agentklub. Altså en klub, hvor ejerne indgik en tæt strategisk alliance med en superagent. I dette tilfælde Jorge Mendes. 

Han har den seneste håndfuld sæsoner leveret trænere og topspillere til Molineux og i flere tilfælde solgt dem videre for store beløb som f.eks. Jota.

Casen har båret Wolves fra midten af The Championship til subtoppen af Premier League. Truppen blev forvandlet fra sure britiske arbejdsmænd til knaldhamrende dygtige ikke mindst portugisiske spillere. 

Men da Wolves gjorde klar til next level gik det galt. Faste læsere vil have stødt på skriv om, hvordan Wolves gik fra Nuno Santos’ 3-4-3 til Bruno Lages 4-2-3-1 og sendt en del stamspillere væk i processen.

Gulv

Nu ligger de, som de har redt. På 20. pladsens hårde gulv. De sidste fem kampe op til VM-pausen gav blot et point. Av av. Det er gold grund at overvintre på.

Bruno Lag røg ud og ind kom spanske Julen Lopetegui. Wolves blev ellers sat i forbindelse med andre trænere. Men det endte med det spanske topnavn – som også er en klient hos Mendes. 

Flirten med andre trænernavne var flirten med andre agenters folk. Et tegn på Wolves overvejede at gå nye veje, men alligevel fandt hjem til Mendes langbordsbuffet af muligheder og netværk.

Vi ser op til ham. Han er et topnavn,” siger stopperen Nathan Collins. Ireren har noget at bevise. Han er nemlig en af de spillere, der blev hentet ind i stedet for erfarne folk som Coady og Saïss begge pt VM-aktuelle.

Vi skal købe ind på hans ideer. Der er en god energi til træning, og han er kommet med nye ideer.” 

Alvor

Det siger Collins ifølge Birmingham World. Ikke just citater der sætter de sociale medier i brand, men alligevel et udtryk for situationens alvor.

For hvis ikke træner og trup finder sammen om spillet på banen. Så går det en vej – ned. Det vil være en alvorlig bet for et af de mest ambitiøse og anderledes klubprojekter længe set i det engelske.

Og i stedet for at være en case som andre klubber vil studere og muligvis efterligne, så vil Wolves med nedrykning blot blive endnu et medlem af det rædselskabinet af klubber, der brændte poterne på en strategiændring. 

The Manager
Logo
Shopping cart