Wolves satser ved at sende anføreren væk

Wolverhampton

Avis, presse

Det blev ikke en af de transfers, som trak saftige overskrifter. Naturligvis ikke. Der var hverken tale om Cristiano Ronaldo, Frenkie de Jong eller en hæsblæsende milliontransfer destination Stamford Bridge.

Everton har i al stilfærdighed lejet Conor Coady i Wolves. Og så?

Jo, ser du. Hvis der er en person, der har personificeret Wolves’ optur de seneste år, så er det stopperen fra St. Helens lidt nord for Mersey.

Ære

Stopperen opsummerede sin tid med Wolves’ ganske fint.

”Fra midten af The Championship til at føre Wolves ind til en europæisk kvartfinale. Det har været en ære,” lød det i Coadys afskedsbesked til Wolves’ fans.

Coady var enormt populær hos publikum, hvorfor mange fans på sociale medier har undret sig højlydt over, hvad fanden der foregår i Wolves?

Og det er her denne lejeaftale bliver interessant. Enten har manager Bruno Lage et enormt mod eller også, så er der en plan for resten af transfervinduet. Formentlig en lejeaftale af en anden spiller og for at forstå logikken i det, så er det nødvendigt at se på Wolves’ preseason.

Stilskifte

Lage kørte i første omgang videre med Nuno Santos tremandsforsvar, men har brugt sommeren på at massere holdet over i hans foretrukne 4231/433 formation. Det kræver spillende stoppere og testkampene har vist, at Lage går med Collins og Kilman. Sidstnævnte er ikke overraskende, men Collins er til debat. Det er potentiale overfor performance for nu at lufte klassisk Superliga-lingo.

Collins blev hentet denne sommer fra nedrykkede Burnley efter blot en sæson for The Clarets. Han nyder bred anseelse som en fremtidens mand i engelsk fodbold med et heraf stort transferpotentiale. Men man kommer ikke udenom, at Collins ikke var Burnley mest iøjnefaldende stopper og hans primære erfaring er oplevelsen som nedrykker. Wolves har desuden sagt farvel til Saïss – en af tremandsforsvarets hjørnesten sammen med Coady.

Alder

Coady med den europæiske kampagne på cv’et samt en rolle som lederskikkelse i omklædningsrummet blev i sommerens løb henvist til en plads som reserve. Coady har gradvist løftet sit spil til landsholdsniveau med ti landskampe siden 2020 som en ’late bloomer’. For at bevare sin chance for at blive en del af den engelske landsholdstrup frem mod VM bad han om en transfer og fik den. Han er 29 år og går altså ind i den alder, hvor stoppere som regel er bedst nemlig alderen fra 29 til 33 år.

Option

Han er ikke bare en leder, men har også blot misset en af Wolves’ kampe i Premier League siden Ulvene vendte tilbage til den bedste række. Han siges at være en hård hund, men får end ikke nok advarsler til at nappe sig en karantænedag. Han har en afleveringssikkerhed på 90 procent og vinder 75 procent af sine dueller. Det er med andre ord noget af en lejesvend, som Everton har hentet ind. Og karameldrengene har desuden fået en option med på et køb efter sæsonen.

Trup

En anke blandt Wolves’ fans der ofte nævnes, er den smalle trup. Offensiven har fået et boost med købet af Guedes, men defensiven? Boly er backup til Kilman og Collins, men med tanke for en lang sæsons slitage samt risikoen for covid-19 udbrud så ligner det et sats at sende Coady videre.

De næste uger vil vise Wolves’ fans, om Lage og co. har en plan eller satset det hele på sort ved at sende Coady i Evertons blå trøje. Og det i en sæson, hvor man ikke kan tage for givet, at Wolves igen vil prøve kræfter med top-10.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart