Så fik vi købsprisen på Manchester United!

Manchester United

Manchester United, logo
Foto: Thanyalak-Chalermarrewong-Dreamstime.com_-1

Efter 17 tumultariske år så kan ejerskabet af Manchester United være på vej på nye hænder. De nuværende ekstremt upopulære ejere, den amerikanske familie Glazer købte i sin tid Manchester United for 790 millioner pund i 2015 har ifølge The Daily Mail ladet potentielle købere forstå, at dialog kan man begynde ved en pris på 3,75 milliarder pund. Altså lige i underkanten af 33 milliarder kroner.

Finte

Det er flittigt beskrevet, hvordan Glazer-familien overtog en klub med overskud og via snedige lånefinter fik købt klubben og efterfølgende har pumpet de tidligere engelske mestre op med en tung milliardgæld.

Altså en købefinte, hvor det købende lån er ankret op i klubbens omsætning som garanti. Dette, udeblevne resultater samt de honorarer familien betaler sig til selv fra klubkassen har i årevis fostret et tiltagende had fra fansenes side mod ejerkredsen.

Balance

Manchester United har ikke vundet mesterskabet siden 2013, hvilket helt indlysende har frustreret klubbens fans og heraf rettet vreden mod de amerikanske ejere. Alene de sidste fem års transferbalance har set Manchester United i det røde med lidt over 600 millioner euro. Uden nævneværdige resultater.

Glazer-familien har tidligere åbnet for at sælge en mindre ejerandel for at dæmpe kritikken, men efter stigende pris så er amerikanerne altså ifølge Daily Mail klar til at sælge hele molevitten.

Geopolitik

Til den pris er der naturligvis kun få købere. Da Manchester City er ejet af Abu Dhabi og Newcastle er kommet på saudiarabiske hænder, så ventet det, at der kommer et bud fra Dubai i Golfens geopolitiske interne fodboldmagtkamp.

Men også den livslange fan Jim Ratcliffe er inde i billedet. Han er tilmed Storbritanniens rigeste mand og meldte sig på banen som interesseret køber for tre uger siden. Han ejer i forvejen den franske klub Nice.

Manchester Uniteds fangruppe har i en officiel udtalelse hilst et ejerskifte velkomment, men understreger, at det er på tide med en ejer, der vil gå den rigtige vej med klubben med respekt for fans, kultur og historie. Med andre ord en helt anden vej end familien Glazer.

The Manager
Logo
Shopping cart